Páginas

Cercar en aquest blog

dimecres, 5 de febrer del 2020

JORDI‌ ‌CUIXART:‌ ‌QUANTA‌ ‌DIGNITAT‌ ‌EMPRESONADA!‌

Dimarts, 4 de febrer. El comptador de la vergonya no perdona. Raül Romeva, Dolors Bassa, Carme Forcadell, Jordi Turull i Josep Rull fa 714 dies que són a la presó. Oriol Junqueras i Joaquim Forn, 824 dies. Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, 841 dies. Pensem en Dani Gallardo, combatent madrileny, 104 dies entre reixes per defensar els presos polítics catalans. I també un record pels joves d’Alsasu empresonats injustament. Hem sentit els acords del Cant dels ocells en silenci i el calm de Llibertat presos i preses polítiques.

Avui hem tingut dos convidats d’honor, l’Antonio i la Maruja, pares de Jordi Cuixart i dos amics que els acompanyen sempre. Tant les paraules que ha llegit la Fina de sengles escrits de Jordi Cuixart com les paraules de son pare han confluït en una bella polifonia: el concepte i la paraula DIGNITAT.

ESCOLTAR
ESCOLTAR
La Fina ha llegit la primera carta que Jordi va enviar a la 3a Joventut i un fragment de pròleg d’un llibre. La dignitat, la claredat de mires i la transparència del seu pensament és inamovible. Son pare ens ha agraït la persistència a sortir cada setmana al carrer. Ens ha explicat que son fill és a la presó com a president d’Òmnium Cultural i que en sortirà com a president, també. Que mai no demanarà perdó pel que ha fet. Que el fill gran de Jordi, que es diu Amat, va néixer quan era lliure, en canvi quan va néixer el petit, de nom Camí, ja era a la presó. Que veu com creixen els fills de darrere d’un vidre. I que el gran quan al va a veure a Lledoners corre per allí com si fos a casa seva i diu que és la casa del papa.

El cant de L’estaca ha donat continuïtat al tomb que es fa per la Rambla Nova. Jordi Teuler de la Pastisseria Trill s’ha adreçat al públic per explicar l’origen de la xocolata, la seva evolució i el fet que ara s’insisteix molt d’adquirir el cacau de les empreses que han desterrat l’explotació infantil com a mà d’obra barata per aconseguir aqueixa matèria primera. S’ha cantat Els segadors i després hi ha hagut la Xocolatada Solidària. Tots els concentrats hem pogut menjar la genuïna xocolata del Santi, cuiner del Casal Sageta de Foc, i fins i tot repetir! Això ha fet possible que la Caixa de Solidaritat s’hagi omplert un dia més gràcies als generosos donatius dels membres del col·lectiu i de tota la gent que s’hi afegeix. Mentrestant Josep apuntava les persones que aniran a Perpinyà el 29 de febrer a participar a l’acte La República al centre (del món) que comptarà amb la presència del President Carles Puigdemont i dels Consellers Toni Comín i Clara Ponsatí, ara eurodiputats. Ja n’hi ha més trenta d’apuntats!



LLIBERTAT PRESOS I PRESES POLÍTIQUES! RETORN DELS EXILIATS I EXILIADES!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada