Páginas

Cercar en aquest blog

dijous, 29 d’agost del 2019

A TORTOSA

Aquest dilluns aprofitant un viatge familiar, i també consensuat amb la gent de la Taca d’Oli del Camp de Tarragona, vam estar a Tortosa amb les IAIES I IAOS PER LA LLIBERTAT I ELS DRETS HUMANS. A Tortosa hi ha una paret amb un gran mural que diu: “Vull un país on les Terres de l’Ebre hi siguin presents”.

Estan, estem lluny, i amb un entorn no massa fàcil, i malgrat tot segueixen cada dilluns, a les vuit del vespre, a la Plaça Alfons XII,... La concentració comença amb el “Comptador de la vergonya” llegint el nom dels presos i exiliats i el temps que porten a la presó o a l’exili, seguit d’un silenci colpidor mentre sona la música del Cant dels Ocells (aquest mes d’agost no hi ha el senyor del saxo que toca del balcó del tercer pis). Fan tres voltes a la plaça darrera la pancarta, les dues primeres en silenci i la última amb el crit de llibertat presos polítics.

Després vam parlar del Manifest “Tornaré a desobeir...Ho tornarem a fer”. Constatem que hi ha un sentiment d’indignació que amb la sentència del Judici de la vergonya, s’ha de concretar de manera contundent i efectiva, i això sí, sempre pacífica amb una resposta unitària de país. L’acte es tanca amb els Segadors i després hi ha una ballada de sardanes i alguns dies jotes.

Una parella de gent gran que havien anat a veure el president Puigdemont ens deien que no hi ha força repressiva capaç d’impedir la nostra llibertat. Tenim l’esperança intacta i ni res ni ningú no ens la prendrà. Molta força a les Iaies i Iaios de Tortosa. Orgullosos de la gent de la Taca d’Oli.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada